søndag den 24. maj 2009

Somaliske anti-pirat kystvagt bud

Somalia har bedt det internationale samfund til at hjælpe landet med at oprette et nationalt kystvagttjeneste til at hjælpe med at tackle piratkopiering.

Nur Mohamed Mohamoud, for Somalia 's National Security Agency, fortalte en piratvirksomhedsbekæmpende topmøde i Malaysia regering var ivrig efter at tackle pirater.

Han sagde en effektiv kystvagt var også nødvendig for at beskytte fiskerne fra ulovlige udenlandske fiskerbåde og for at forhindre dumping af giftige materialer.

Somalia ønsker udstyr og uddannelse, ikke en fremmed piratvirksomhedsbekæmpende kraft.

Men Somalia 's internationalt anerkendte regering kun kontrollerer små dele af landet, mens islamistiske oprørere holde meget af syd.

I mellemtiden fem formodede pirater er grund til at gå på anklagebænken i Holland efter at være blevet fanget angiveligt forsøger at angribe en hollandsk-flagede fragtskib i januar.

Se kort over, hvordan piratkopiering påvirker regionen og lande i hele verden
"Vi har brug for en effektiv kystvagt for at beskytte vores fiskere fra ulovligt fiskeri, for at forhindre dumping af giftige materialer i vores farvande og kampen shipping piratkopiering," Somalia 's sikkerhed officielle fortalte konference i Kuala Lumpur.

"Vi beder det internationale samfund ... til at forsyne os med udstyr og uddannelse."

Malaysia konference forventes også at drøfte, hvad der skal ske med piraterne, der er fanget, da forskellige lande har forskellige politikker.

Nogle påståede pirater er blevet stillet for en domstol i Frankrig og Kenya, mens en anden er fløjet til USA.

Nogle mistænkte er dog blevet sat fri, og nogle mente, at international lov er uklart om sagen.

Pr. 15. maj, pirater har kapret 29 skibe og taget 472 besætning som gidsler i år, ifølge Den Internationale Maritime Bureau vagthund.

Internationale donorer på en nylig FN-sponsoreret konference lovet mere end $ 250m (£ 165m) i militær og udviklingsbistand til Somalia.

FN-organer vil føre midler, der afsættes til regeringen, som ønsker at opbygge en politistyrke på 10.000, og en særskilt sikkerhed kraft i 6000.

Somalia har været uden en stabil regering siden 1991, og det kaos har tilladt piratkopiering at blomstre.

Udenlandske søværn har været på patrulje i Det Indiske Ocean og Adenbugten at afskrække pirater, men antallet af angreb er fortsat med at stige.

Når først anbringes, kortet 's fokus falder på Somalia, hvor de fleste af de pirater er baseret på. Brug pil-ikonerne for at rulle til venstre i retning af Europa og USA, som både spiller en central rolle i bekæmpelsen af problemet.

Rul til højre for en historie om Filippinerne, der leverer mange af verden 's soefolk.

Du kan zoome ind for at få flere detaljer ved hjælp af "+" eller "-" tegn på den øverste venstre side.

Retur til toppen