lørdag den 8. august 2009

Vindue paa Eurasien: Deadly Etnisk Clash i lukkede City stoeder op russiske Missile Test Site

Paul Goble

Wien, den 3 august - En dødelig sammenstød mellem etniske tjetjenere og etniske russere i en lukket by i nærheden af et missil prøveområde i Astrakhan oblast på 19 juli begge har vakt frygt blandt mange russere i en ny bølge af Kondopoga-type vold i hele landet, og rejste spørgsmål om sikkerhed i nogle af Moskvas mest følsomme militære faciliteter.
Og disse bekymringer er blevet intensiveret, fordi russiske embedsmænd første forsøgte at undertrykke mediernes dækning, således at området til bloggere - hvoraf nogle som dem tilsluttet Bevægelsen mod ulovlig indvandring (DPNI) har deres egne dagsordener - og derefter downplaying begivenhederne på måder, der har ført flere mennesker til at spørge, hvad der rent faktisk fandt sted.
Indtil slutningen af sidste uge, som forskellige russiske nyhedsbureauer påpeget siden fredag, sammenstød i den lukkede by Znamensk nær Kapustin Yar militær raket forsøgslaboratoriet havde "bliver kun kendes fra kommunikation af lokale beboere indsendt på hjemmesider på internettet "(nr2.ru/incidents/243027.html).
Nogle af disse første rapporter blev støbt i yderst dramatisk sprog. For eksempel en, der er blevet vist på en række lokaliteter bar titlen "" Den erobret City, ' "og dens indhold bedt DPNI give det undertitlen" Historien om en øjenvidne til den blodige Slagtning af russere, der udføres af kaukasiere "( www.dpni.org/articles/lenta_novo/12963/).
Nu, enten bedt om at undersøge, hvad der skete ved sådanne historier eller opfordret til at gøre det af embedsmænd bekymret over, at rygterne om disse begivenheder, hvis de får lov at cirkulere ubestridte kunne udløse endnu flere konflikter, mainstream russiske nyheder forretninger er begyndt at stige historien, selv på måder, der stadig rejser flere spørgsmål end svar.
I en sammenfatning af, hvad disse agenturer og aviser har rapporteret hidtil, Regions.ru dag, giver en beskrivelse af, hvad der skete, at de fleste regnskaber synes at være enige om, og en liste over de hurtigt multiplicere forklaringer på, hvad der skete, ydet af deltagere, lokale beboere, og embedsmænd i forskellige former (www.regions.ru/news/2230481/).
Ifølge nyhedsbureauet, der var "en masse kampen mellem tjetjenere og russere" med skydning og ofre med deltagelse af mindst 150 personer "på det område med lukkede territoriale dannelse af Znamensk i Astrakhan oblast" tilstoedende landsbyen Kapustin-Yar som er "de vigtigste raket prøveområde af Rusland."
Desuden Regions.ru fortsætter, som følge af konflikten, at flere personer blev indlagt og en 28-årig russisk, Vitaly Mil'kov, døde af sår, han havde modtaget. Umiddelbart efter kampen, det organ, siger, tjenestemænd indført et udgangsforbud og oversvømmede Znamensk med yderligere militsen afdelinger.
Men efter, at nyhedsbureauet siger i en rapport overskrift "Kapustin Yar: A Bandit Clash eller en ny Kondopoga?" Regnskaberne for de lokale beboere, deltagere i de sammenstød, og embedsmænd på alle niveauer er afveget med nogle forklaringer allerede så stort, at det bliver stadig mere vanskeligt at vide, hvad der rent faktisk skete.
Lokale befolkning, den siger, bebrejder kaukasiere, meget som russerne gjorde for sammenstødene i Karelsk byen Kondopoga i sommeren 2006. Desuden er de lokale folk siger, de lokale militser kendte til planerne i kaukasiere i forvejen, og gjorde ikke noget, der tilsyneladende har planer om at bruge vold som en lejlighed til at udvise dem fra byens markeder.
Deltagerne pegede på forskellige udløsende begivenheder, der spænder fra personlige antipathies på en café i en bilulykke for en kamp mellem kriminelle grupper. Og nogle embedsmænd foreslog hele arrangementet var blevet iscenesat med henblik på at øge chancerne for den ene eller den anden kandidat i kommende valg.
Men de lokale embedsmænd har været konsekvent. De fortsætter med at benægte, at etnicitet havde noget at gøre med konflikten, at skyde skylden på det hele på "hverdagen" problemer og arkivering afgifter efter Mil'kov døde kun for "tilsigtet anvendelse af skade på sundhed" og "hooliganisme begået af en gruppe af personer på grundlag af forudgående aftale. "
Mere information kan overflade i de kommende dage, men to elementer i dette sammenstød allerede genererer reelle bekymringer. På den ene side er mange af dem, der bor nær Kapustin Yar har adgang til pistoler og knowhow til at anvende dem, hvilket kan betyde eventuelle fremtidige sammenstød kan være mere voldelige (www.mk.ru/incident/publications/327411.html).
Og på den anden - og det er måske det mest foruroligende aspekt af alle - Russiske embedsmænd angiveligt var overrasket over at diskutere, at det lukkede byen Znamensk for hvilke særlige adgangskort kræves var "fuld af uregistrerede beboere," et mønster, der rejser spørgsmål om sikkerhed på russiske militære faciliteter mere generelt (nr2.ru/incidents/243027.html).