lørdag den 28. august 2010

USA's Kongres links WA olieudslip til BP's Golf katastrofe

Editor's Note:

Som massive British Petroleum olieudslip fortsat at forurene og forgifte vandet i Den Mexicanske Golf, en uhyggelig parallel med mange af de samme spillere, udfoldet sidste år ud for kysten i det vestlige Australien. I vidnesbyrd om tidligere udslip inden Repræsentanternes Hus et massivt hul i havbunden i Australasien var fokus. Hvad kan vi lære af denne katastrofe i Australien som de ansvarlige for olieudslip i bugten kamp for at stoppe tusindvis af liter olie forurenende at store vandområde? Det er det spørgsmål ved hånden. Men denne historie, stort set ignoreret i main-stream pressen er værd et andet udseende.

Andrew Dodd skriver: Mexicanske Golf olieudslip, Montara

Der er nogle påfaldende paralleller mellem katastrofe udspiller sig ud for Louisiana og en næsten glemt olieudslip ud for nord-vest Australien sidste år.

De to episoder er blevet knyttet sammen i den amerikanske Kongres høringer, styrke beviser tilbudte ved en nylig australsk undersøgelse. Måske den mest alarmerende link er, at det samme selskab, Halliburton, er blevet anklaget for udstopning op afgørende cementering på begge brønde. Og der er forslag om, at andre brønde i australske farvande også kan være udsatte.

Sidste august Montara godt ud for den vestlige australske kyst lidt en \ "blowout \" og spildt olie i Timorhavet for 106 dage. Ligesom den Mexicanske Golf, og den australske vist sig meget vanskeligt at sætte og riggen sidst brød i brand. Men lykkeligvis er ingen døde, og mindre olie undslap. Det var sen og for den strøm var gunstige, så der var mindre skader. Alligevel var det Australiens værste boreplatform katastrofe.

En undersøgelse af Montara spill er foretaget af føderale bureaukrat David Borthwick, og hans resultater vil blive afsagt i næste måned.

Udskrifter af beviser viser, at olie servicefirma Halliburton var en del af holdet fører tilsyn med den komplekse cementering proces på det australske godt. Holdet fik blandingen forkert, og cement ikke fastsat. I beviser boringen projektlederen, Noel Treasure, indrømmede at der havde været en \ "regnefejl med hensyn til mængden af cement, der blev savnet af alle, de mennesker i Perth, om rig og Halliburton fyre gør det cementering. Alle gik glip af det . \ "

I Den Mexicanske Golf, har Halliburton også blevet beskyldt for ikke at følge proceduren. For to uger siden, fortalte kongresmedlem Bart Stupak en Repræsentanternes Hus udvalget:

\ "Halliburton, et af verdens største olie-service selskaber, siger, at det havde sikret godt gennem en procedure kaldet cementering, og at godt havde passeret en afgørende trykprøvning, men vi ved nu, det er en ufuldstændig konto. Boringen fandt pass positive trykprøvninger, men der er tegn på, at det måske ikke er gået afgørende negative trykprøvninger. \ "

Det statslige organ, der regulerer olieboringer i USA er det Minerals Management Service. Dens nyligt pensioneret chef for offshore regulering, Elmer Danenberger, kædede Montara og Golfen udslip i Kongressen vidnesbyrd tidligere i denne måned. Han bebrejdede cementering proces for disse og flere andre udslip.

Han sagde \ "18 i 39 blowouts i 15-års periode fra 1996 til 2006 involveret cementere operationer \". Han opfordrede til udviklingen af en industri standard for at løse cementere problemer og konkluderede \ "i lyset af resultaterne fra Montara blow-out (Australien), og relaterede problemer andre steder, er der betydelig international interesse på en sådan standard \".

Danenberger også sendt en henvendelse til Montara undersøgelsesudvalget i Australien. Cementere var igen i fokus.

\ "Baseret på de oplysninger, der er blevet forelagt Kommissionen, og bar integritet blev truet af mangler i cementering af de 9 5 / 8 \" beklædning. Cementere problemer er en førende årsag til såvel kontrol hændelser \ "

Cementering er ikke det eneste problem. Den Montara undersøgelse også hørt vidnesbyrd om, at den vitale pres indeslutning hætter, der anvendes til at lukke godt, var mangelfuld, og at operatøren af det Montara Well - et firma kaldet PTT - undlod at følge sine egne sikkerheds-procedurer. Der var dette alarmerende udveksling mellem advokat bistår kommissær, Tom Howe, og Craig Duncan, brønden opførelse manager for TOT.

HOWE: Så det synes som om, med hensyn til overholdelse af PTT's egen boring byggestandarder, er situationen, at ikke en eneste godt er kompatibel?
DUNCAN: Da vi ikke prøve disse korrosion caps, nej.
HOWE: Har du mener du er enig med mig?
DUNCAN: Ja.

Hvis dette er tilfældet, bør ikke flere andre brønde i Timorhavet gennemgå en hurtig sikkerhedsaudits?

Den Montara undersøgelsen skulle modtage langt mere kontrol. Det er ikke kun giver svar på de værste boreplatform katastrofe i Australiens historie, kan det også være at give værdifulde fingerpeg om årsagerne til udslippet i Den Mexicanske Golf - måske den værste boreplatform katastrofe i historien.