fredag den 1. oktober 2010

Jeg har nogle alvorlige sjovt med Azure disse dage. Jeg har mit eget hyggeprojekt, men jeg har også flere små "demo" projekter, hvor jeg påviser noget til de forskellige kunder. Hver af disse demoer har sin egen Azure service.

En Azure Service er det sted, hvor du uploader en ansøgning til: din web roller, din arbejdstager roller, opbevaring. Det har alle dine regionale indstillinger (såsom geografiske tilhørsforhold), og styrer, hvordan mange tilfælde du ønsker at køre for hver web rolle og arbejdstager rolle. Og, selvfølgelig, får Azure service sit eget navn inden for cloudapp.net domæne (f.eks http://YourServiceName.cloudapp.net).

Når du uploader kode til en instans, begynder du at pådrage brug måling. Dog kan du oprette en Azure tjenester uden at udsende nogen kode, hvilket betyder ingen omkostninger. Dette giver dig mulighed få tingene sat op, og i sidste ende uploade noget til test. Så, når du flytter tilbage til udviklingen stoffet til at fortsætte udviklingen, kan du blot slette indsættelsen (men lad Azure Service Definition intakt). Dette lader dig gemme de dyrebare månedlige beregne-timer, når du virkelig har brug 'em (se min post her for mere information om antal månedlige timer).

Indtil i dag, du var i stand til at oprette op til 20 hostede tjenester på din konto. Måske virker som en masse, men forestil du en konsulent, der arbejder på flere Azure projekter, måske nogle for kunder, nogle for dig selv. Og måske er du prøve et par demoer er baseret på nogle undervisningsmateriale. Eller er du afprøve en demo for en brugergruppe snak. Pludselig, at 20-service grænse synes temmelig rimeligt. Det er rart at få tingene sat op for hvert projekt, og ikke behøver at bekymre dig om at konfigurere dem igen. Det er også rart at ikke bekymre dig om at oprette cloudapp.net navne (eller mister en du har fundet, fordi en anden snagged det, når du har slettet det).

Nå ... som i dag er hver konto nu begrænset til seks Azure tjenester. Gå ikke i panik! Hvis du i øjeblikket har mere end seks konfigureret tjenester, vil de ikke blive slettet af Azure, du er hævdvundne. Men ... hvis du sletter dem, vil du ikke være i stand til igen tilføje dem, indtil du er under seks-service grænse.

For flere detaljer om dagens Azure service ændringer, se dette blog-indlæg ved den azurblå hold.

Så mine ord af visdom i dag er simpelthen: Slet ikke, at Azure service!